Днями у Києві за підтримки Управління державної охорони України відбувся сьомий турнір Міжнародної ліги професійних тілоохоронців. За підсумками чотирьох етапів змагань, перше місце серед 12 колективів з різних країн виборола команда особистої охорони Президента України. На другому місці — жіноча збірна з України і Росії, на третьому — члени Національної професійної ліги охоронців України. 

Цього року українські бодігарди відійшли від звичного порядку комплектування команд — у змаганнях взяли участь не «кадрові» спортсмени, а реальні правоохоронці, які щодня заступають на чергування і дбають про безпеку вищих посадових осіб держави та відомих політиків. Безумовно, це додало турніру видовищності, бо всі етапи змагань — спаринги з рукопашного бою, екстремальне керування автомобілем, практичні стрільби, гарантування безпеки «підопічних» осіб під час пересування містом  в авто та при відвідуванні стадіону, — пройшли в наближених до реальних умовах.

У рамках турніру відбулося кілька практичних семінарів з підвищення професійного рівня підготовки бодігардів, а також розглядалося питання створення міждержавної професійної мережі тілоохоронців. Це особливо актуально, зокрема й з точки зору забезпечення підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

— Ми хотіли показати, що такий екстремальний вид спорту та професійної діяльності останнім часом набуває дедалі більшого попиту. Основна мета турніру — аудит тілоохоронців державних і недержавних структур, які здійснюють охоронну діяльність і гарантують безпеку особи, — відзначив віце-президент Міжнародної ліги України Олег Паринов.