Міністерство оборони оприлюднило тариф, що передбачає грошову винагороду за знищену військову техніку супротивника.

Таке рішення було прийнято вчора на засіданні уряду. Проект постанови було розроблено Міністерством оборони за ініціативи президента України Петра Порошенка, повідомляє прес-служба відомства, передає Еспресо.TV.

Проектом постанови передбачається виплачувати:

- у двократному розмірі - грошове забезпечення військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь в АТО, воєнних конфліктах;

- у трикратному розмірі - грошове забезпечення військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь в бойових діях з моменту оголошення воєнного часу;

- 1000 гривень за кожну добу безпосередньої участі військовослужбовця в бойових діях.

- додаткову винагороду за знищення військової техніки противника. Так, за знищення автомобіля винагорода становить — 10 мінімальних заробітних плат (12 тис. грн.); танка — 40 мінімальних заробітних плат (48 тис. грн.); реактивної системи залпового вогню — 50 мінімальних заробітних плат (60 тис. грн.); бойового літака — 100 мінімальних заробітних плат (121 тис. грн.).

Постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування. 

У Міністерстві оборони України також розповіли про механізм отримання бійцями АТО виплат за знишену техніку терористів.

Про це в ході брифінгу заявив в.о. начальника головного управління по роботі з особовим складом Збройних сил України Олександр Голоднюк, передає Еспресо.TV.

«Ці кошти (матеріальне винагородження за знищену техніку супротивника,- ред) будуть виділені на підрозділ, який виконував це бойове завдання. Якщо це буде батальйон, то кошти отримає батальйон. Якщо це завдання виконала бригада або інший підрозділ, то кошти отримає саме вона. Командир підрозділу знає, хто з його підлеглих, яке завдання виконав і наскільки успішно. Відповідно і буде видаватися матеріальне заохочення»,- розповів Голоднюк.

«Люди в зоні АТО виконують свої бойові обов’язки в різних умовах. Є різні супіні важкості перебування у зоні бойових дій. Хтось виконує більше саме небезпечних бойових завдань, хтось менше, тому в цій постанов і передбачено різні  найбільші виплату за безпосередню участь у бойових діях», – повідомили в Міноборони.

Крім того, у міністерстві нагадали, що це й досвід використовували і раніше, адже він активно запроваджувався і в роки Другої світової війни.

Також Голоднюк повідомив, що остаточного механізму втілення цієї постанови в життя ще не розроблено.

 

Нагадаємо, вчора міністерство оборони оприлюднило тариф, що передбачає грошову винагороду за знищену військову техніку супротивника.