Готується до виходу унікальна мультимедійна енциклопедія сучасної української культури «Україна. The Best», підготовлена колективом Сultprostir.ua при підтримці Subaru Ukraine. Це друкована і мережева арт-енциклопедія, героями якої стануть понад 120 культурних героїв країни — ті, хто уособлює собою сьогодення і майбутнє України, від Джамали, Святослава Вакарчука та Мирослава Слабошпицького до Анатолія Криволапа, Ліни Костенко та Романа Мініна. Планується також вихід англомовної версії видання.

«Україна. The Best» отримав високу оцінку МЗС України. За словами заступника Міністра, керівника апарату МЗС Вадима Пристайко, «Проект стане позитивним внеском у розвиток культурної дипломатії України і на гідному рівні презентуватиме нашу державу за кордоном».

Спочатку енциклопедію планували назвати «Слава України», але потім вирішили змінити назву. Видавець, арт-менеджер, автор ідеї та керівник Cultprostir.ua Юрій Комельков пояснив, чому: «Наш проект підтримало Міністерство закордонних справ України, ми дійшли згоди, що будемо реалізовувати його в усьому світі. Поки він був розрахований тільки на внутрішній ринок, назва «Слава України» була логічною і підходящою, але тепер основна мета проекту — презентувати культуру України іноземній аудиторії, і саме з цим пов'язана зміна назви». 

Сultprostir.ua