У прямому ефірі телеканалу «Україна» член парламентського комітету з питань транспорту, народний депутат фракції партії «Опозиційний блок» Володимир Гусак розповів, що Укрзалізниця знову готує проект про підвищення тарифів на 15%, передає УНН.

«Підвищення тарифів на вантажні перевезення не було. Було проведено широке обговорення цього питання за участю влади, бізнесу, ЗМІ, й за його результатами це підвищення визнано необґрунтованим. Але з 1 травня Укрзалізниця готує проект про підвищення тарифів на 15%», — сказав В.Гусак.

За статистикою, наданою В.Гусаком, «в Україні промислове виробництво і ВВП у січні цього року впали на 2%, якщо порівнюватиз минулим роком. Нагадаю, що за період 2015—2016 років відбулося падіння виробництва на 20%. Ми сподівалися, що з 2016 року нас чекає економічне зростання, але, на жаль, цього поки не відбувається».

«Основний клієнт Укрзалізниці — українська промисловість, яка й надаліперебуває в критичному стані. Тому нове керівництво Укрзалізниці, яке мають сформувати найближчим часом, повинносконцентруватися на підвищенні власної ефективності і усунення корупції», — додав В.Гусак.