ВЗІРЕЦЬ. П’ять легкових автомобілів отримали у подарунок працівники сільгосппідприємства «Рать», що у Луцькому районі на Волині. Таке вшанування тих, хто безпосередньо створює матеріальні блага, уже стало тут доброю традицією. Бо талановитий керівник, директор цього агроформування Віктор Шумський добре розуміє: найбільшу віддачу працівники дають не з-під палки, а коли на роботі їхнім душам співати хочеться!

А коли так, то роботяща людина повинна, на його переконання, не тільки мати нормальну заробітну плату, а й періодично отримувати за високі трудові показники додаткові бонуси.

Ними і стали п’ять автомобілів «Сенс». Несподівано для самих працівників на зборах трудового колективу таке заохочення було вручено двом дояркам — Ларисі Хом’як та Зої Романюк, бульдозеристу Володимиру Арцабку, водію Леонідові Демчуку та трактористові Віктору Крещуку. А побутова техніка, якою нагородили інших передовиків капіталістичного змагання, що фактично уже давно триває на підприємстві, натякнула відзначеним: треба старатися, і наступного разу — замість пральної машини, наприклад, тоді може бути й авто!..

Завдяки добре продуманій агрополітиці підприємство є чемпіоном області за врожайністю цукрових буряків — 716 ц/га, зернових — майже 76 ц/га та за надоями на корову — 6500 кг. Саме ефективна, добре продумана робота і дає можливість керівництву господарства мати достатньо вільних ресурсів, зокрема й для того, щоб у такий спосіб заохочувати кращих працівників. І водночас ставити перед ними нові завдання. Цього року, наприклад, ратнівчани планують збільшити надої від однієї корови до 8000 кг, аби наприкінці 2012 року традиційні волинські подарунки у господарстві стали ще вагомішими, ніж були до цього!