АНТИКОРУПЦІЙНІ ЗАХОДИ. Кабінет Міністрів України затвердив план заходів щодо реалізації Концепції державної політики у сфері боротьби з організованою злочинністю. Відповідне розпорядження датоване 25 січня 2012 року.

План передбачає виконання низки заходів, що мають на меті нормативно-правове, організаційне, методичне та інформаційне забезпечення реалізації Концепції державної політики у сфері боротьби з організованою злочинністю. Заходи будуть також спрямовані на посилення захисту прав і свобод людини і громадянина, інтересів юридичних осіб від дій організованих злочинних угрупувань, міжнародне співробітництво у сфері протидії організованій злочинності, інформування громадськості тощо.

У Міністерстві внутрішніх справ, яке є розробником проекту розпорядження, вважають, що реалізація його положень сприятиме зменшенню проявів організованої злочинності, зміцненню соціальної та політичної стабільності в країні, зростанню довіри інститутів громадянського суспільства до органів державної влади, підвищенню рівня захищеності громадян від злочинних посягань тощо.

 Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ