Україна, Грузія, Азербайджан і Казахстан на сьогодні політично відпрацювали всі аспекти, завдяки яким проект нового Шовкового шляху в обхід Росії до Китаю буде дієздатним. Перший тестовий рейс, що успішно дістався пункту призначення 31 січня, допоміг виявити можливі «вузькі місця» і зрозуміти, як уникати їх у майбутньому. На цьому наголосив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський під час засідання Ради експортерів та інвесторів при Міністерстві закордонних справ. Відтепер справа за комерціалізацією потяга.

«Новий Шовковий шлях — стратегічний проект для всього регіону. Його успіх залежить від якості управлінських рішень менеджерів, від того, наскільки ефективно вони комерціалізуватимуть проект. І це не лише доставка вантажів від України до Китаю, а й розвиток торгових відносин з іншими ринками, зокрема Казахстану та Ірану», — цитує слова міністра прес-служба відомства.

Домовлено створити робочу групу і вже до кінця лютого сформувати попередній перелік проектів наповнення альтернативного маршруту.