СТРАЙК. Масштабний страйк водіїв паралізував Італію. Перекриті по всій країні дороги призводять до дефіциту продуктів харчування. За словами пекарів, інгредієнтів залишилося на 48 годин – потім випічка хліба та виробництво пасти будуть неможливі, передає ТСН.

Через відсутність комплектуючих зупинилися заводи Fiat, у Неаполі – проблеми з вивезенням сміття. І це тільки початок: організатори страйку мають намір блокувати рух на автодорогах Італії до вечора 27 січня.

Страйк уже призвів до першої людської жертви: вранці 24 січня біля міста Асті під колесами вантажівки загинув 46-річний водій-маніфестант.

Судячи з усього, мова йде про нещасний випадок. За даними поліції, громадянка Німеччини, яка перебувала за кермом фури, намагалася виїхати на автостраду після нічної стоянки і здійснила ненавмисний наїзд на свого італійського колегу. Водій помер просто біля пікету автотранспортників.

Італійські водії протестують проти підвищення цін на паливо, платних доріг і збільшення податку на доходи фізичних осіб.

Страйк поширився на всю Італії з Сицилії, де подібні протести тривають вже п'ятий день. Ситуація там по-справжньому драматична: на АЗС повністю закінчився бензин, а в супермаркетах – продукти харчування.

Припинена робота в низці портів Італії, що забезпечують транспортні комунікації з острівними областями Сицилією та Сардинією.

Солідарність з водіями вантажівок висловили італійські таксисти, які вийшли на протести в понеділок.

«У нас (в Римі – прим. Ред.) є метро, але воно не скрізь ходить ввечері і не ходить вночі. Туристи змушені повертатися до своїх готелів пішки», – стурбовані італійські туроператори.

Крім цього, 26 січня в Італії почнеться страйк всіх видів громадського транспорту, який триватиме добу (однак в ранкові та вечірні години пік транспорт ходитиме за розкладом). Наступного дня, 27 січня, відбудеться страйк співробітників залізниць.