КРИМІНАЛ. Податківці Сумщини викрили і припинили діяльність нелегального пункту обміну валюти, який функціонував в обласному центрі. «Улов» виявився солідним – вилучено понад 300 тис. доларів, 600 фунтів стерлінгів, майже 12 тис. швейцарських франків, 2,6 млн грн, приблизно 1,3 млн російських рублів. Загальний еквівалент згідно з курсом НБУ становить 6,5 млн грн.

Окрім грошей, виявлено травматичну зброю типу «Револьвер», засіб для відстрілу набоїв травматичної дії «Вінчестер», набої, пломбір та пломби для опечатування інкасаторських мішків. Приміщення обмінного пункту контролювали відеокамери та прилад для запису відеоспостереження.

Як повідомила прес-секретар управління податкової міліції ДПА в Сумській області Наталія Шаповал, до організованої групи входили понад 20 осіб, які «світилися» на територіях вокзалів, ринків, у торговельних центрах, інших багатолюдних місцях. Міняйли працювали з розмахом, хоча й намагалися не привертати до себе надмірної уваги.

Організатором незаконного бізнесу виявився керівник приватного комерційного підприємства, яке не мало ліцензії НБУ та інших дозвільних документів для проведення операцій з валютою. Впродовж останніх трьох років підприємство звітувало про відсутність будь-якої фінансово-господарської діяльності.