ЗНАХІДКА. В Усть-Янському районі Якутії учасники міжнародної палеонтологічної експедиції «Яна-2012» виявили унікальні матеріали з вивчення мамонта – у тому числі живі клітини доісторичної тварини.

Про успіх експедиції з посиланням на прес-службу Північно-Східного федерального університету повідомляє newsru.

Вченим в унікальній місцевості на глибині близько 100 метрів вдалось знайти багатий матеріал для дослідження: м'які і жирові тканини, шерсть і кістковий мозок мамонта.

У повідомленні говориться, що знахідкою вже зацікавився професор з вельми скандальною репутацією, керівник корейського фонду Sooam Biotech Хван У Сук. На його думку, клітини можуть бути використані при клонуванні мамонта.

Результати експедиції будуть незабаром опубліковані в авторитетних наукових журналах, а детальний відеоматеріал на цю тему можна буде побачити в наступному році на каналі National Geographic, повідомив один з учасників експедиції.

УНІАН нагадує, що мамонти вимерли близько 10 тисяч років тому під час останнього Льодовикового періоду.

Основні види за розмірами не перевершували сучасних слонів, проте північноамериканський підвид тварини досягав висоти 5 метрів і маси 12 тонн, а карликові мамонти не перевищували 2 метри у висоту і були масою до 900 кг.