ЄВРО-2012. Комунальні служби столиці планують зустрічати гостей Євро-2012 оригінальними квітковими клумбами. Про це розповів генеральний директор КО «Київзеленбуд» Микола Назаренко.

«Євро-2012 — дуже важлива подія для Києва, і до неї ми готуємося з усією відповідальністю, адже хочемо показати нашу столицю зеленим і квітучим містом. Уже нині ландшафтні архітектори надають свої пропозиції щодо клумб, практично кожен день ми їх розглядаємо і затверджуємо. Днями, до речі, у нас теж проводилася така нарада і було висунуто близько 10 дуже цікавих пропозицій. Це в’їзди в місто з боку проспекту Бажана, Борисполя, Житомирської траси, проспекту Перемоги. Скрізь в’їзні групи прикрашатимуться квітковими клумбами», — поінформував він.

За словами Миколи Назаренка, підприємство вже закупило насіння однорічних квітів, які вирощуватимуть у теплицях. Ті сорти, які не можна виростити тут, буде закуплено і завезено.

Разом з тим, згідно з розпорядженням КМДА, незабаром столицю прикрасять велетенськими футбольними м’ячами. Найбільшою копією офіційного футбольного м’яча Євро-2012 уже оформлено зовнішню поверхню купола ТРЦ «Глобус», що на Майдані Незалежності. Ще чотири велетенські футбольні м’ячі розташують на клумбах Європейської площі, площах Перемоги, Поштовій і поблизу Харківської площі. Збільшені копії офіційних м’ячів Євро-2012 милуватимуть око киян і гостей столиці з 1 квітня до 1 липня 2012 року.

Виготовлення та встановлення конструкцій фінансуватиметься за рахунок офіційного спонсора УЄФА Євро-2012 компанії «Адідас Україна», яка і виступила з цією пропозицією, повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації.