БІДА

На Луганщині вибух у житловому будинку залишив без даху над головою мешканців десяти квартир. Сталася трагедія в Рубіжному. Цього разу без житла залишилися 55 людей. 18-літній юнак, що саме був вдома, коли в сусідній квартирі прогримів вибух, з черепно-мозковою травмою потрапив у травматологічне відділення міської лікарні. А на тому місці, де була його оселя, - тепер одні руїни. Відразу після вибуху загорілися 4 квартири, ще 6 пошкоджені. Мешканцям постраждалого будинку - доки не буде висновків архітекторів, які зараз вивчають стан будівельних конструкцій споруди, - міська влада запропонувала пожити в готелі.

Попередня версія біди, що її озвучили представники ГУ МНС у Луганській області, - вибух повітряно-газової суміші. Але голова правління ВАТ "Луганськгаз" Сергій Кузьменко наполягає, що вибух природного газу в багатоквартирному будинку в Рубіжному малоймовірний. Мовляв, очевидці кажуть, що спочатку був вогонь, а потім щось вибухнуло в одній з квартир. По-друге, сама господиня цієї квартири стверджує, що вона перекрила стояки. Епіцентр вибуху знаходився у житловій кімнаті, газове обладнання не постраждало взагалі. Тож комісія з розслідування причин вибуху розглядає дві версії: вибух того-таки природного газу та вибух невідомої речовини. Розслідування контролює обласна прокуратура.

А тим часом у місті працює ліквідаційна комісія. Зараз, за словами міського голови Рубіжного Костянтина Козюберди, визначається розмір матеріальних збитків. Влада сподівається на допомогу меценатів, бізнесменів. Уже зараз дякують Червоному Хресту за активну співучасть і закликають усіх небайдужих на допомогу постраждалим від вогню людям. Саме тому в місті й відкрили пункт збору теплих речей, постільної білизни, продуктів харчування, предметів домашнього вжитку. Окрім того, для надання фінансової допомоги жителям будинку N 31 по проспекту Кірова, що постраждали в результаті пожежі, у благодійному фонді "Кришталеве джерело" відкритий рахунок.

 

Реквізити рахунку:

Благодійна організація "Благодійний фонд"

"Кришталеве джерело"

ЄДРПОУ 35615933

Реквізити банку:

ВАТ "Райффайзен Банк Аваль", м. Київ

Р/рах N 26004145204 (гривневий)

МФО 380805

З позначкою "Безповоротна фінансова допомога"