КОРАБЛЕТРОЩА. На круїзному лайнері Costa Concordia перебувало 35 наших громадян. 

Серед постраждалих внаслідок аварії італійського круїзного лайнера Costa Concordia громадян України немає. За попередніми даними, на борту судна перебувало 35 громадян України. Їх було документовано посвідченнями особи на повернення в Україну (без стягнення консульського збору, згідно з положеннями пункту 11 Правил оформлення та видачі дипломатичними представництвами та консульськими установами України посвідчення особи на повернення в Україну). Врятованих пасажирів та членів екіпажу судна спершу було доправлено на острів Джіліо. За інформацією Посольства України в Італії, 15 січня 27 наших земляків прибули в міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Майже як  «Титанік». Фото з сайту bigpicture.ru

Дипломати МЗС зустріли українців в аеропорту та надали сприяння у подальшому відправленні до Одеси, Сімферополя, Львова та Харкова.

Повернення 4 українців заплановано найближчими днями, а ще чотирьох громадян за їхнім бажанням відправлено до м. Реджіо Калабрія (Італія) та м. Барселона (Іспанія) — за місцем їхнього тимчасового проживання.

Цих спогадів пасажирам вистачить на все життя. Фото з сайту bigpicture.ru

Справа продовжує перебувати на контролі в Посольстві України в Італії та в Департаменті консульської служби МЗС України, повідомляє прес-служба відомства. Речник міністерства Олександр Дикусаров додав, що, за інформацією Посольства України в Італії, на борту судна перебувало 3200 пасажирів (переважно громадяни Італії, Німеччини та Франції) та 1000 членів екіпажу. Внаслідок аварії 6 пасажирів загинуло, 10 осіб зникли безвісти.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»