СТРІЛЬБИЩА. Військові Південної Кореї провели двогодинні військові навчання зі стрільбами біля спірного кордону з КНДР (в районі п'яти острів Жовтого моря), передає ТСН з посиланням на  РИА Новости.

У Північній Кореї рішення провести військово-морські маневри назвали «грою з вогнем» і запевнили, що «готові до локального конфлікту і масштабної війни».

На думку Пхеньяна, цими маневрами Південна Корея прагне «зберегти незаконно встановлену північну розмежувальну лінію і до межі загострити ситуацію на Корейському півострові».

Навчання пройшли біля острова Йонпхендо, в районі якого проходить спірна лінія розділу між КНДР і Південною Кореєю. Мешканцям територій, розташованих в регіоні, рекомендували спуститися до сховищ до кінця маневрів.

Нагадаємо, саме в районі острова Йонпхендо в листопаді 2010 року стався найбільший в регіоні за останні півстоліття збройний інцидент.

За повідомленнями з Сеула, острів обстріляли з боку Півночі, після чого мешканці Півдня відкрили у відповідь вогонь. В результаті загинули двоє південнокорейських військовослужбовців і двоє мирних мешканців, 17 військових було поранено.

Корейська війна 1950-1953 років завершилася підписанням угоди про перемир'я, але формально не завершена досі. США, війська яких воювали в Кореї під прапором ООН, відмовляються підписувати угоду про мир з Північною Кореєю і визнавати її офіційно, зберігаючи на півдні Корейського півострова близько 28 тисяч військових.