Напередодні Різдва Пресвятої Богородиці в Марійському духовному центрі в Зарваниці, що на Тернопільщині, відбулося дводенне Всеукраїнське військове паломництво. Його зорганізували вже всьоме. До цієї значимої духовної події навіть випустили пам’ятний нагрудний знак.  «Лише любов здатна на перемогу!» — таке обрали гасло цьогорічної прощі. Саме любов і молитва, на переконання митрополита та архієпископа Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка, покликані об’єднати всіх воїнів, захисників України в єдине співтовариство. Помолитися разом з рідними, а також волонтерами з’їхалися з усіх куточків країни майже три тисячі військовослужбовців Збройних сил, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Державної пенітенціарної служби України.

Примітно, що  на військову прощу до Зарваниці прибули представники різних конфесій. Їх супроводжували духовні настоятелі, капелани, священики. Серед прочан можна було побачити багатьох учасників АТО. Рядовий служби за контрактом Тарас Остапович прибув на милицях. Він зазнав поранення на Луганщині, нині — на реабілітації. Каже, не міг не прийти помолитися за бойових побратимів, які боронять український схід від ворога. Був у лавах прочан  і військовий морський лікар із Севастополя Василь Квасюк.

Всеукраїнське військове паломництво розпочали з молитви до Пресвятої Богородиці перед чудотворною іконою Матері Божої Зарваницької. Серед інших духовних заходів воїни взяли участь у Хресній дорозі. Перед кожною з 14 стацій проповідував один з капеланів, військовослужбовці ж позмінно несли дерев’яний хрест.