ВЗАЄМОДІЯ. Україна та Литва працюватимуть над покращенням якості послуг з перевезення вантажів контейнерним поїздом «Вікінг» та збільшенням частоти його курсування, що дасть змогу залучити більше клієнтів. Про це стало відомо за підсумками робочої зустрічі віце-прем’єр-міністра України — міністра інфраструктури Бориса Колеснікова й міністра транспорту та комунікацій Литовської Республіки Єлігіюса Масюліса у Вільнюсі.

На думку урядовців, підвищення ефективності функціонування поїзда комбінованих перевезень «Вікінг», розширення географії та збільшення обсягів вантажних потоків дадуть змогу значно розширити транзитні можливості обох країн, повідомляє прес-служба Мінтрансзв’язку.

«Ми з нашим колегою досягли повного компромісу. Ми продовжуємо створювати хорошу карту для наших клієнтів, вантажовідправників між балтійськими і чорноморськими портами. І ми не відходимо від стратегії, що крім пострадянських, кавказьких і середньоазіатських країн, нашою стратегією є і країни Північної Африки», — сказав Борис Колесніков.