На Вінниччині упродовж кількох днів цього місяця сталося два викрадення людей, чого давно не було. В обох випадках поліція спрацювала професійно.

Так, увечері в обласному центрі біля одного із закладів швидкого харчування на вулиці Соборній четверо молодиків силоміць посадили до автомобіля ВМW 19-річного студента, який знається на ІТ-технологіях, та повезли його у невідомому напрямку. Погрожуючи фізичною розправою, вони вимагали у хлопця за звільнення 1 мільйон гривень. До ранку його утримували в одному із заміських готелів. Юнак переконав викрадачів, що має лише 10 тисяч доларів, які зберігає в батьків в одному з районів області. Студент зумів непомітно з мобільного відправити матері смс, а вона повідомила поліцію. Коли хлопець вийшов із машини, щоб іти по гроші, правоохоронці затримали зловмисників. Це четверо непрацюючих жителів Вінниці, Калинівки та Вінницького району віком 20, 23, 30 та 32 роки. Слідчий відділ поліції відкрив два кримінальних провадження за незаконне позбавлення волі або викрадення людини та вимагання. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

А в райцентрі Немирів, як інформує відділ комунікації головного управління Національної поліції в області, приблизно о 21-й годині двоє жителів Вінницького району викрали громадянина Азербайджану. За звільнення вони вимагали у його співмешканки 10 тисяч гривень. Наступного дня під час передачі грошей правоохоронці провели операцію зі звільнення заручника. З’ясувалося, що зловмисники випадково зустріли його на вулиці. Зрозумівши, що він громадянин іншої держави, вирішили викрасти з метою отримати викуп. Застосувавши силу, вони посадили його до автомобіля, щоб не бачив куди його везуть, наділи на голову маску. Цілу ніч чоловіка утримували в будинку, де мешкає один зі зловмисників. Викрадачі били іноземця та погрожували вбити, якщо не отримають гроші. Під час затримання в машині правопорушників працівники поліції виявили дерев’яну биту, маску та пакетик коноплі.