ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Президент України Віктор Янукович у четвер розпочинає дводенний робочий візит до Польщі для участі у саміті «Східного партнерства». У Варшаві Глава Української держави зустрінеться з лідерами європейських інституцій, керівництвом Польщі та інших держав.

Як повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу, передбачаються, зокрема, двосторонні зустрічі Віктора Януковича з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, президентом Європейської Ради Германом Ван Ромпеєм, канцлером ФРН Ангелою Меркель, президентом Польщі Броніславом Коморовським, прем'єр-міністрами Польщі, Ірландії та Португалії Дональдом Туском, Ендою Кенні та Педру Пасушем Коельо.

Саміт «Східного партнерства» розпочнеться у четвер урочистою вечерею глав держав та урядів країн ЄС і «Східного партнерства» у варшавському центрі науки «Копернік».

Наступного дня, 30 вересня, лідери країн візьмуть участь у двох пленарних сесіях, під час яких вони обговорять політичні аспекти відносин ЄС зі східними сусідами, економічну і торговельну інтеграцію, парламентську та неурядову співпрацю, а також фінансування програм у межах проекту.

За результатами роботи саміту планується прийняти кінцеву декларацію, якою визнаватимуться, зокрема, європейські амбіції країн «Східного партнерства».