СПІВПРАЦЯ

Міністр закордонних справ побував з офіційним візитом у південноамериканській державі

У ході офіційного візиту до Бразилії міністр закордонних справ Костянтин Грищенко провів низку зустрічей з бразильськими урядовцями, під час яких ішлося про поглиблення двостороннього співробітництва.

Зокрема Костянтин Грищенко зустрівся зі своїм бразильським колегою Антоніо Патріотою. Сторони обговорили перспективи розширення існуючих та пошук нових напрямів взаємовигідного співробітництва, насамперед в торговельно-економічній, енергетичній, суднобудівній, хімічній і видобувній галузях, повідомляє прес-служба вітчизняного МЗС.

Як приклад було відзначено реалізацію двома державами спільного космічного проекту «Циклон-4 — Алкантара» та набуття чинності наприкінці 2011-го Міжурядовою угодою про часткову відмову від віз.

Також сторони обговорили співпрацю в освітній сфері. Костянтин Грищенко підкреслив добрі перспективи для підготовки в українських вишах бразильських фахівців у рамках програми уряду Бразилії «Наука без кордонів». Документ передбачає направлення за кордон протягом наступних чотирьох років кількох тисяч студентів для проведення на базі іноземних ВНЗ наукових досліджень, стажування та підготовки дипломних робіт.

Крім того, керівник українського дипломатичного відомства провів зустрічі з міністром гірничої промисловості та енергетики Едісоном Лобао, міністром оборони Селсо Аморімом, керівництвом українських організацій, зокрема Українсько-Бразильської Центральної репрезентації, а також з керівництвом українсько-бразильської компанії «Алкантара Циклон Спейс».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»