Заарештовані правоохоронними органами кошти оточення екс-президента Віктора Януковича містяться в державному «Ощадбанку». Однак парламенту необхідно ухвалити закон, згідно з яким їх можна було б вилучити і зарахувати в доходи державного бюджету. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час «Години запитань до уряду» у Верховній Раді. «Реальне джерело, за рахунок якого ми можемо збільшити соціальні стандарти та профінансувати армію, розпочати фінансування програм щодо зайнятості населення, — це 1,5 мільярда доларів, але щодо них протягом двох років немає судового рішення про конфіскацію», — уточнив він.

Саме тому глава уряду звернувся з проханням до органів прокуратури та правоохоронної системи довести справу до кінця та врешті конфіскувати активи. Їх одразу буде зараховано до кошторису. «Прошу в парламенту підтримки ухвалення окремого закону, щоб спростити органам прокуратури виконання функцій з конфіскації цих коштів», — додав він.

Відповідаючи на одне із запитань, Арсеній Яценюк розповів, що уряд розгляне можливість збільшення соціальної норми споживання газу, що становить 1200 кубометрів, після аналізу обсягів споживання всіма групами споживачів упродовж опалювального сезону. «За результатами опалювального сезону, за результатами січня ми перевіримо інформацію щодо споживання за категоріями споживачів, і я поінформую вас про те, чи є можливість додати додатковий обсяг газу до соціальної норми і чи є в цьому потреба», — сказав глава уряду.

Він додав, що незалежно від розміру соціальної норми держава відшкодує високі рахунки тих, хто має низькі доходи. У цьому контексті всі почули, що 5,5 мільйона сімей отримують субсидії і що це свідчить про ефективність відповідної програми. «Я думаю, ви їздите в регіони і часто зустрічаєтеся з виборцями. Та антитарифна істерія, яка була, не відповідала дійсності, тому що інститут субсидій справді запрацював», — резюмував Прем’єр.

Оплесками народні депутати зустріли вже слова віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка про дозвіл Міністерства культури проводити Українській православній церкві Київського патріархату богослужіння в Національному заповіднику «Софія Київська» на території храму «Тепла Софія» (територія Трапезної церкви, побудованої у ХVІІІ столітті відповідно до пам’яткоохоронного законодавства).

«Від того, що на території Національного заповідника в певні дні і свята УПЦ КП проводитиме богослужіння, гірше Софії не буде. Вперше за останні 330 років українська церква повертається до «Софії Київської», — резюмував В’ячеслав Кириленко.