ПРОГРАМА

Уряд почав готувати Державну програму соціально-економічного розвитку України на 2013-2015 роки. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв у своїй статті в газеті "Дзеркало тижня".

"Вперше за роки незалежності ми змогли реально перейти від ручного управління країною до нормального середньострокового і довгострокового планування, без якого не буває значущих досягнень. Уперше влада має чіткий план дій - Програму економічних реформ Президента на 2010-2014 рр.", - пише урядовець.

За його словами, Кабінет Міністрів закінчує роботу над Програмою соціально-економічного розвитку країни на 2012 рік. Цей документ передовсім визначає цілі та завдання влади на наступний рік. А державний бюджет формуватиметься на основі їх чіткого розуміння. Це передбачатиме й схема: цілі - завдання - механізми - очікувані результати - ресурси (фінансування).

"Світова економічна криза в черговий раз показала, що бізнес - прекрасний тактик, але поганий стратег. Ринок не може планувати розвиток країни. Цього разу саме держави взяли на себе роль антикризових менеджерів", - передає слова віце-прем'єра його прес-служба.