ПРОПОЗИЦІЇ. Глава уряду Росії Володимир Путін заявив, що має намір включити країни Співдружності Незалежних Держав в утворення, яке він називає Євразійським союзом, передає УКРІНФОРМ.

Цю пропозицію Путін висловив у статті, написаній ним для російської газети «Известия». За його словами, фундаментом для створення Євразійського союзу послужать Митний союз і Єдиний економічний простір.

«Будівництво Митного союзу і Єдиного економічного простору закладає підґрунтя для формування у перспективі Євразійського економічного союзу. Водночас відбуватиметься й поступове розширення кола учасників Митного союзу і ЄЕП за рахунок повноцінного підключення до роботи Киргизії і Таджикистану. Ми не зупиняємося на цьому і ставимо перед собою амбітне завдання: вийти на наступний, вищий рівень інтеграції ─ до Євразійського союзу», ─ зазначив Путін.

Проте Прем’єр відзначив, що відродити Радянський Союз Москва не прагне. Його прагнення швидше спрямовані на створення ефективних «зв’язків» між Європою і Азією.

Ця пропозиція надійшла від Путіна саме тоді, коли Росія наближається до завершення переговорів, які тривають вже 18 років, щодо її вступу до Світової організації торгівлі.