РІЧНИЦЯ

В Адміністрації Президента Віктор Янукович привітав із професійним святом працівників Управління державної охорони - 15 січня виповнюється 19 років від її утворення

"Державна охорона гідно пройшла етап свого становлення і відіграє важливу роль у системі забезпечення національної безпеки. Результативність та ефективність вашої діяльності важко переоцінити. Ваша професія вимагає глибоких знань, особистої мужності, вміння володіти собою, зберігати спокій і рівновагу, брати на себе відповідальність", - сказав Президент. Він подякував військовослужбовцям за вірність присязі, високу фахову підготовку, сумлінність і чесність при виконанні військового обов'язку, збереження традицій старших поколінь.

Сучасний етап розвитку потребує системної реформи державної охорони у відповідності до завдань сьогодення. Відтак, зауважив Віктор Янукович, найближчим часом УДО має розробити та подати на розгляд проект Концепції розвитку системи державної охорони України.

"Цей документ має чітко визначити роль і місце державної охорони у системі національної безпеки держави, основні напрями реформування, функції та завдання", - зазначив Президент, додавши, що наразі є нагальна потреба у підвищенні рівня інформаційно-аналітичного забезпечення, відкритості державної охорони для демократичного цивільного контролю, належного матеріально-технічного оснащення. А інструментом реалізації концепції повинна стати Державна комплексна цільова програма розвитку системи державної охорони України. "Нам потрібне високопрофесійне військове формування із правоохоронними функціями, завдання і практична діяльність якого відповідали б сучасним вимогам", - наголосив Віктор Янукович.

На його думку, вдосконалення також потребує нормативно-правова база, що регулює діяльність у сфері державної охорони. Насамперед це стосується розробки нової редакції Закону "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб", повідомляє прес-служба Президента.

Звертаючись до співробітників державної охорони, Віктор Янукович висловив упевненість, що вони і в подальшому відповідально та сумлінно виконуватимуть свій військовий обов'язок. Окрему подяку глава держави висловив ветеранам держохорони: "Дякую вам за службу народові України. Прошу вас частіше зустрічатися з молоддю, брати участь в її патріотичному вихованні, утвердженні престижу та високих стандартів військової служби".

Президент побажав військовослужбовцям та їхнім родинам здоров'я, натхнення, життєвих гараздів та успіхів. Також він вручив державні нагороди.