Делегація Запорізької області побувала на землях Саксонії-Ангальт Федеративної Республіки Німеччина, де відвідала університет Ангальту та місцеву Інженерну палату землі Саксонія-Ангальт. Оглянули лабораторії, центр розроблення продуктів факультету сільського господарства університету, який переймається підвищенням ефективності ведення агропромислового виробництва з одночасним збереженням біорізноманіття. Для цього є новітнє обладнання та понад 20-річний досвід досліджень.

Як зауважила президент університету професор Орцессека, Україна й Запорізька область, маючи унікальні чорноземи, за умови використання німецьких технологій і насіння зможуть забезпечувати врожайність до 120 центнерів пшениці з гектара.

Голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак констатував, що нині стратегічне завдання — проведення всеосяжного аналізу якості земельних ресурсів регіону, щоб надалі поставити сільське господарство на наукову основу. Для цього область повинна забезпечити можливість молоді вчитися у відповідних навчальних закладах і створити умови, щоб після навчання ця молодь працювала в Україні.

На зустрічі в Інженерній палаті сторони обговорили можливість участі німецьких фахівців у масштабних інфраструктурних проектах Запорізької області. Українська делегація презентувала зокрема проекти у галузях термомодернізації, енергоефективності, сміттєпереробки, а також створення обласної енергосервісної компанії. Німецькі колеги зазначили, що влада Запорізької області готова до реформ і здатна їх реалізувати.

 

ДОВІДКА «УК»

Університет Ангальту — яскравий приклад сучасного навчального та науково-дослідного закладу, який надає студентам знання і навички, які можна застосувати у виробництві. Завдяки цьому заклад має стабільні замовлення від підприємств на підготовку фахівців, проведення прикладних і фундаментальних досліджень.