МЕДИЦИНА. Харківські шанувальники футболу вдоволено потирають руки. Ще б пак: саме на місцевому стадіоні «Металіст» відбудуться найрейтинговіші матчі групового етапу Нідерланди — Німеччина та Португалія — Нідерланди.

Зрозуміло, що в середині червня вільних місць не буде не тільки на футбольній арені, а й у самісінькому серці обласного центру — на площі Свободи.

— У фан-зоні буде встановлено медичні намети, в яких чергуватимуть працівники з необхідними інструментами для надання першої медичної допомоги, — повідомив журналістів директор департаменту охорони здоров’я Харківської міськради Юрій Сороколат. — Лікарі зможуть допомогти при забоях, порізах, підвищеному тиску, проблемах із серцем, отруєннях, зокрема алкоголем. У міському бюджеті Харкова на пересувне медичне обладнання і забезпечення медикаментами виділено мільйон гривень.

У разі потреби численні гості футбольного свята зможуть отримати кваліфіковану допомогу в провідних закладах міста.

Наприкінці минулого року Харківщину відвідали головний медичний офіцер Могенс Кройцфельд та директор департаменту зі зв’язків з урядом і державними установами Андреас Шер.

Вони, зокрема, побували у шести тимчасових медичних пунктах, розташованих на стадіоні «Металіст», повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, медичні експерти УЄФА повністю задоволені організацією роботи в обласній клінічній лікарні. Під час відвідування експерти спілкувалися з медичним персоналом, більшість якого володіє англійською мовою. Усі медичні заклади, що обслуговуватимуть гостей чемпіонату Європи з футболу в Україні, вже на початку 2012 року будуть забезпечені необхідним обладнанням, а також транспортними засобами.

Як ми вже повідомляли, загалом на забезпечення медичної складової підготовки до Євро-2012 з державного бюджету країни виділено майже 100 млн грн.