ТРАНСПОРТНА МЕРЕЖА. У поліській області водії нині менше нарікають на якість доріг і витрачають менше грошей на ремонт автомобілів. Роздача «на горіхи» волинським автодорожникам, що рік-два тому мала шанс стати традиційною в облдержадміністрації, могла б перетворитися на ритуальне стрясання повітря, якби на допомогу їм… не прийшов уряд. Спрямовані ним в область кошти дозволили успішно втілити в життя низку великомасштабних проектів у галузі дорожнього будівництва.

У регіоні протягом минулого року, зокрема, вдалося реконструювати один із найбільших у державі міжнародних автопереходів, провести реконструкцію на дорозі міжнародного значення Київ — Ягодин — Варшава і відремонтувати майже сімдесят вулиць обласного центру.

— Перший об’єкт для нашого регіону важливий особливо. Адже саме через автоперехід Ягодин — Дорогуськ не тільки в нашу державу ввозиться мало не половина сухопутних торгових вантажів, а й піде основний потік уболівальників на чемпіонат Євро-2012, — підкреслив голова облдержадміністрації Борис Клімчук. — Тому роботи тут проводили не лише із врахуванням кращого європейського будівельного досвіду, а й з розумінням того, що прикордонні і митні формальності мають забирати у туристів під час перетину держкордону лічені хвилини. Бо саме з перших хвилин перебування на українській землі в них і почне формуватися імідж нашої держави…

На утвердження доброго іміджу держави віднині в мандрівників працює і реконструйована автомобільна дорога М-07. Ще недавно розбита «бетонка», якою свого часу уряд СРСР планував за потреби надавати «братню допомогу поневоленим народам Європи», тепер невпізнанно змінилася. Вона розширена, обладнана сучасними засобами регулювання руху. А асфальтобетон, що використовувався як верхній шар дорожнього покриття, забезпечить їй довший безремонтний термін експлуатації.

Із значно кращим настроєм пересуваються нині водії автомобілів і в обласному центрі. Тут на виділені Кабінетом Міністрів понад тридцять мільйонів гривень проведено ремонт і реконструкцію 68 вулиць. У тому числі, наприклад, і таких «бічних», як вулиця Зв’язківців. Долаючи її в минулому, практично кожен водій згадував владу лихими словами. Тепер тут можна не боятися «залишити підвіску» у черговій глибокій вибоїні.

Чимало минулого року зроблено для підтримання в належному стані й інших транспортних артерій регіону. І хоча після сходження снігу на деяких їх ділянках з’явилися вибоїни (а як же без них, рідних?!.), недавно вдалося почути від колеги: «В’їхали у Волинську область — і нарешті почалися дороги!..»