УРОЖАЙ. Нині у південних областях вже намолотили перші 100 тис. тонн озимого ячменю. Як повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, цьогорічні посівна кампанія і жнива є прикладом ефективної взаємодії усіх органів державної влади.

За його словами, жнива тривають в Одеській та Миколаївській областях, а також у Криму. Найближчим часом збирання врожаю розпочнуть у Центральній Україні. «Разом з обласними державними адміністраціями ми опрацювали питання забезпечення України всіма круп’яними культурами. Площі посівів гречки, проса, рису, вівса та інших культур з упевненістю гарантують обсяги виробництва, які не тільки забезпечать внутрішню продовольчу безпеку, а й дадуть змогу зробити перехідний запас на випадок несприятливих погодно-кліматичних умов наступного року», —  зазначив урядовець.

Разом з регіонами також було проведено роботу з інтенсифікації виробництва сільськогосподарської продукції. Зокрема кількість внесених добрив збільшилася з 51 кг діючої речовини на гектар у 2010 році до 69 кг на гектар у 2011-му. «У сукупності з порівняно непоганими погодними умовами це дає впевненість, що врожай цього року буде кращим, ніж минулого», — сказав Микола Присяжнюк. Крім того, цього року на жнива виїдуть 500 нових комбайнів, що зберуть урожай на 800 тис. гектарів, повідомляє прес-служба Мінагрополітики. 

Цього року в Україні посіяно 15,7 млн тонн зернових. Очікуваний врожай зернових — 45 млн тонн проти 39 млн у 2010 році.