ПЕРСПЕКТИВА

"Ми обговорили підсумки роботи Групи високого рівня, створеної президентами. Йдеться про машинобудування, космічну галузь, взаємодію з цілого ряду інфраструктурних проектів, будівництво нових потужностей в енергетиці, зокрема й атомній, будівництво заводу з виробництва ядерного палива та багато інших напрямків", - заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв після зустрічі з першим заступником глави уряду РФ Ігорем Шуваловим.

З приводу створення зони вільної торгівлі в рамках СНД віце-прем'єр України повідомив, що переговори в цьому напрямку ведуться давно, вже обговорено позитиви та негативи такої співпраці. І в цьому процесі можуть з'явитися непогані перспективи. Перший заступник глави уряду Росії також вважає цей діалог успішним. Протягом двох тижнів сторони обміняються додатковою інформацією й щодо перспектив розвитку таких високотехнологічних галузей, як космічна і літакобудівна.

Ігор Шувалов вважає, що велику перспективу має сільське господарство України, Казахстану, Росії та Білорусі у випадку формування спільного митного союзу - АПК цих країн може бути основним ядром зміцнення продовольчої безпеки у світі.

Росія і Україна обговорюють поки що на рівні обміну інформацією різні можливі формати економічної інтеграції.