У Посольстві Японії в Україні підписано дві грантові угоди з Черкаською благодійною організацією людей, які живуть з ВІЧ, — «Від серця до серця» — на реалізацію проектів модернізації медичного устаткування в лікарнях Черкаської області, завдяки яким вони отримають  необхідну діагностичну апаратуру на 3,4 мільйона гривень.  Вона з’явиться у двох лікарнях області у межах програми безплатної допомоги «Кусаноне» вже до кінця нинішнього року.

Як розповіла голова правління благодійної організації Наталя Несват, Посольство Японії обрало її з-поміж 280 неурядових організацій, що взяли участь у конкурсі. Завдяки такому партнерству незабаром Жашківська  центральна районна лікарня одержить новий гастрофіброскоп та апарат ультразвукового дослідження, а Катеринопільська  лікарня — апарат УЗД. Цей проект — добрий приклад ефективності партнерства представників громади й влади. 

Загалом у межах програми безплатної допомоги уряд Японії підтримав п’ять проектів у галузях освіти та медицини в Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській та Черкаській областях. Завдяки цій програмі Лисянська ЦРЛ уже одержала  медичне устаткування майже на 2 мільйони гривень.