ЗАХОДИ. Голова Ради Міністрів АР Крим Анатолій Могильов доповів Президентові Віктору Януковичу про хід ліквідації аварії на магістральному водопроводі у Сакському районі Криму. Він запевнив главу держави, що водопостачання Євпаторії буде повністю відновлено за 4—5 днів.

По завершенні зустрічі із Президентом голова Ради Міністрів Криму сказав про те, що після аномальних для півострова холодів земля під водопроводом, розмерзаючись, почала зсуватися. Це й призвело до кількох проривів труби, вік якої становить понад 40 років.

Водночас Анатолій Могильов пояснив причину повного припинення подачі води в Євпаторію. «Іншого виходу в нас не було, окрім як зупинити подачу води, повністю зневоднити водопровід, звільнити його від землі та вжити заходів для локалізації тріщин, що виникли у трубі», — зауважив він.

У цьому контексті голова Ради Міністрів АРК запевнив Президента: в Євпаторію будуть направлені водовози з усього Криму, які постачатимуть воду для потреб людей.

«Ми найближчими днями повинні прийняти рішення про створення паралельного водопроводу на цій ділянці, оскільки нам доведеться замінити близько 5 кілометрів труби великого діаметра. До курортного сезону Євпаторія повинна бути забезпечена водою», — сказав Анатолій Могильов.

Як повідомляє прес-служба Президента, голова Ради Міністрів АРК також доповідав про ситуацію із залученням інвестицій в АПК Криму та пропозиції інвесторів щодо створення на його території сільгосппідприємств. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»