Майже тридцять дітей та четверо дорослих, які їх супроводжували, з Великоновосілківського району Донецької області побували на Тернопільщині. Програма їхнього перебування на заході країни була досить насиченою й розмаїтою.

Впродовж дев’яти днів хлопчики та дівчатка з Донеччини мали змогу не лише відвідати дитячі літні табори, а й ознайомитися з принадами Тернопілля, зокрема замками, іншими архітектурними та історичними пам’ятками, духовними місцями, помилуватися мальовничими краєвидами, поспілкуватися з жителями області. «Тут дуже добрі та привітні люди. Тернопільщина — щире серце України», — зазначила юна гостя Аня Прокопчук.

Зрештою, діти з Донецької області могли поділитися своїми враженнями й з головою Тернопільської обласної державної адміністрації Степаном Барною. Хлопчики й дівчатка розповіли навіть про покупки, зокрема зауважили, що майже всі придбали собі на Тернопіллі вишиванки. Певна річ, очільник краю вручив юним гостям сувеніри на згадку про Тернопільщину. А ще наголосив, що на заході України чи не найкраще збереглися різні народні та релігійні традиції, особливо різдвяні, тож запросив приїхати їх взимку знову.