БУЛО Б БАЖАННЯ! Стартував соціальний проект під назвою «Повір знову» у рамках якого засуджені жінки, які відбувають покарання у колоніях, відтепер матимуть змогу займатися фітнесом прямо у виправних закладах. Тренери відвідують ув’язнених у місцях позбавлення волі, проводять спортивні заняття. Першою у списку з дванадцяти таких закладів в Україні стала Чернігівська виправна жіноча колонія №44.

Презентацію проекту провели у залі клубу. Вільних місць не було. Організатори проекту пропонують засудженим повірити у себе та свої сили. Жінка має залишатися гарною завжди і скрізь. Але мета проекту не тільки вдосконалення тіла, головне – моральна підтримка тих, хто майже перестав вірити у себе.

Не важливо, де ти знаходишся – головне не мати ґрат всередині себе, переконують ув’язнених організатори проекту.

У Чернігівській виправній жіночій колонії сьогодні знаходиться понад сімсот п’ятдесят засуджених жінок. Приблизно третина відбуває покарання за наркотики, ще стільки ж – за крадіжки та грабежі. Тільки 10 відсотків жінок в колонії сидять за тяжкі злочини, такі, як вбивство. 30% засуджених – від 25-ти до 35-ти років. Це і є потенційні відвідувачки занять фітнесом, впевнено керівництво колонії. Організатори ж проекту вікових обмежень не роблять. Кажуть, будуть раді усім. Тренер з фітнесу до засуджених приходитиме раз на місяць. Цього мало, тому планують виховувати тренерів прямо тут, в колонії, розповідає інформ-агенція «Чернігівський монітор» за матеріалами ТРА «Новий Чернігів».