Вітчизняне МЗС глибоко занепокоєне кричущою протиправною діяльністю російських окупаційних сил у Криму проти кримських татар, наслідком якої стали масові незаконні обшуки і безпідставні затримання 11 та 12 лютого 2016 року тринадцяти громадян України. Про це йдеться у відповідній заяві відомства.

Грубо порушуючи права і свободи людей, які внаслідок збройної агресії РФ проти України стали заручниками російського окупаційного режиму на рідній землі, Кремль нині повторює жахливі радянські репресії 30-х років ХХ століття, а також геноцид кримських татар 1944 року. Особливо обурливо, що політику знищення кримськотатарського народу приховано за ширмою удаваної боротьби з тероризмом.

МЗС вимагає негайно припинити політичні репресії проти громадян України і звільнити всіх незаконно утримуваних. І звертається до демократичного світу із закликом посилити спільний дієвий тиск на державу-окупанта, бо все це не лише грубе порушення міжнародного права, а й зухвале нехтування загальнолюдськими цінностями.