ЗАВДАННЯ

Для проведення посівної Міністерство аграрної політики і продовольства підготувало запаси дизельного пального та склало графік постачань, виділило кошти для фінансування майбутнього врожаю. Особливістю цієї кампанії будуть його перші форвардні закупівлі. Таким чином Україна розпочала підготовку до весняно-польових робіт, зазначив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Вперше за останні десятиліття уряд фінансує українських виробників під майбутні врожаї сільгосппродукції на 5 млрд грн, з яких 1,5 млрд вже є в Аграрному фонді. Кошти практично розподілені по областях. І заступники голів адміністрацій разом з начальниками сільгоспуправлінь відпрацьовують угоди з тими виробниками, які будуть укладати угоди за форвардними контрактами на постачання сільськогосподарської продукції.

Одним з головних завдань є збільшення посівних площ та виробництва сільськогосподарської продукції. "Є амбітне завдання до 2015 року підвищити збирання зернових до 80 млн тонн на рік, довести вирощування насіння олійних до 15 млн тонн і збільшити виробництво м'яса до 4 млн тонн на рік", -цитує слова Миколи Присяжнюка прес-служба Мінагропроду.

Посівна площа під урожай 2011 року становитиме 26,6 млн га. Зернові займуть на 528 тис. га більше, ніж 2010 року, ярого ячменю - на 70 тис. га, гречки - на 80 тис. га, проса -на 27 тис. га, кукурудзи - на 71 тис. га. Посівні площі цукрових буряків у 2011 становитимуть 2 млн га.