ТОВАРИСЬКИЙ ФУТБОЛ. Одне з найбільш запеклих футбольних протистоянь у Європі матиме свій розвиток у середу, коли Німеччина зіграє у Бремені товариський матч із Францією.

Навіть без травмованих Швайнштайґера, Подольського, Мертезакера та Ґетце тренер німців Йоахім Лев має вибір талантів, включно з новими зірками Марко Ройсом й Андре Шюррле, що можуть посилити півзахист.

«Ми знаємо, що Німеччина – велика команда, дуже сильна команда. Я очікую від моєї команди переконливої гри протягом довшого відтинку матчу. Нам треба виглядати краще, ніж це було вже певний час», – каже тренер Франції Лоран Блан.

LesBleus мають кращий загальний результат у 23 матчах проти Маншафт за останній 81 рік, вигравши 10 разів, порівняно до 7 перемог Німеччини.

Також німці не вигравали у французів у товариських матчах із часу об’єднання Німеччини.

Стюарт Пірс, тимчасовий наставник збірної Англії після драматичної відставки Фабіо Капелло, хоче, аби його молода команда ретельно вивчила на власному досвіді  «одну з найкращих європейських команд», коли Голландія у середу відвідає лондонський Вемблі:

«Нам треба впевнено підійти до цієї гри. Після гри нам треба мати почуття задоволення і добрий результат. Ми в себе віримо, випробовуючи себе проти одної з найкращих команд Європи. Ми з нетерпінням чекаємо на матч, фантастичний матч. Я думаю, це – чудова нагода для цих гравців – як молодих, так і старших».

Тренер Іспанії Вісенте дель Боске розмірковує над змінами у тактиці напередодні товариської зустрічі у Малазі проти збірної Венесуели, що швидко робить поступ.

Проблеми з Вільєю і Торресом можуть означати появу проти Венесуели забивного Роберто Сольдадо з Валенсії, що його сам Дель Боске підписав за Реал, коли тому було лише 14 років.

«Вони піднімаються у рейтинґу ФІФА, вони краще грають у CopaAmerica, вони ведуть перед у кваліфікації на чемпіонат світу в Бразилії 2014 року. Вони мають дуже добрих гравців, що грають за межами Венесуели, і це їх посилює,»– сказав Дель Боске.

Португальці готуються до матчу у Варшаві проти одного із господарів ЄВРО – Польщі. Ця гра стане відкриттям нового Національного стадіону. Захистові поляків доведеться сeтужно проти Кріштіану Роналду, що забив з серпня 43 голи за клуб і збірну.

Деінде італійці зіграють зі США, Ірландія із Чехією, Хорватія зі Швецією, Греція з Бельгією. Данці приймуть росіян. 

Copyright © 2012 euronews