СПОРТ. Перемогою української  жіночої команди в естафетній гонці закінчився чемпіонат Європи з біатлону серед юніорів та дорослих у словацькому Осрблі.  У статусі головних фаворитів гонки наші дівчата дуже впевнено пройшли всю дистанцію, не давши жодного приводу засумніватися в своїй перевазі над суперницями. І якщо на перших півтора етапах поруч з українками намагалися триматися російська і німецька збірні, то після стрільби стоячи  у виконанні Валі Семеренко навіть спину українських біатлоністок суперницям доводилося бачити нечасто. У підсумку перевага нашої команди над срібними призерками — росіянками перевищила  хвилину. Третє місце та бронзові медалі дісталися збірній Німеччини.

Ось вони чемпіонки Європи (зліва направо): Юлія Джима, Віта і Валя Семеренко, Олена Підгрушна. Фото з сайту biathlon.com.ua

Чоловікам, на жаль, підтримати медальний почин дівчат не вдалося. Цього разу українська естафета фінішувала п’ятою. Виною тому невдала стрільба стоячи на двох етапах, де наші хлопці йшли на штрафні кола.

А неофіційний командний залік чемпіонату виграла збірна Росії,  наша команда — друга  із загальним активом у чотири золоті, шість срібних і одну бронзову нагороди.