НЕБЕЗПЕЧНИЙ ЧАС. Зміна часових поясів негативно впливає на здоров’я людини та провокує збільшення кількості суїцидів у країні. Про це УНН сказала старший науковий співробітник Інститут стратегічних досліджень МОЗ України Людмила Карамзіна.

«Постійна зміна часових поясів справляє дуже негативний вплив на людину, якщо людина намагається обдурити природу, шкодить її здоров’ю. Є досить негативна статистика, яка доводить це. Дослідження, яке проводилось з п’ятого по двадцять дев’ятий день після переводу годинника, довело, що на 66% відсотків зростають суїцидальні варіації, збільшується кількість викликів «швидкої допомоги» на випадки загострень серцево-судинних хвороб та інфарктів міокарду», - зазначила науковець.

За словами Л. Карамзіної, на зміну часових поясів негативно реагують навіть немовлята. «Вони стають дуже неспокійними, що свідчить про те, що дитину хочуть перестроїти на неприродні ритми життя. Питання полягає в стабілізації часового поясу: чи ми стабілізуємо його, чи знову будемо намагатися обдурити природу», - додала науковець.

Нагадаємо, раніше Прем’єр-міністр Микола Аазаров говорив, що в Україні необхідно закріпити часовий пояс, у якому розташована більша частина країни, і зробити його постійним.