АКЦЕНТ. Влада намагатиметься законодавчо захистити права українців відповідно до резолюції ПАРЄ.

Україна працює над виконанням своїх зобов’язань перед Радою Європи. Про це заявив Президент Віктор Янукович у Кіровограді представникам ЗМІ, відповідаючи на запитання про останню резолюцію ПАРЄ щодо України.

За його словами, більшість викладених там зауважень пов’язана із зобов’язаннями, взятими Україною на себе під час вступу до цієї організації. «Що стосується рішень ПАРЄ, вони не нові для нас. Там відзначено як позитив, так і негатив», — сказав Президент.

А ось питання, які стосуються внесення змін до національного законодавства, пов’язаних із зобов’язаннями України перед Радою Європи, мають бути вирішені вже в 2012 році.

У цьому контексті Віктор Янукович наголосив на тому, що наша країна продовжить напрацьовувати законодавство, яке захищатиме права людини за європейськими стандартами. «Це наш обов’язок, і ми над цим працюємо», — резюмував він. І важливим кроком у цьому напрямку Президент назвав новий Кримінально-процесуальний кодекс, який він вніс на розгляд парламенту.

Водночас залишається ще ціла низка невирішених питань стосовно змін до Конституції. «Це питання дуже непросте. Воно пов’язане з тим консенсусом, який можна знайти у Верховній Раді у вигляді двох третин голосів», — пояснив глава держави, додавши: багато залежатиме саме від результатів парламентських виборів, які пройдуть восени 2012 року.

А відповідаючи на запитання про можливість вступу нашої країни до Митного союзу, Віктор Янукович сказав, що все залежатиме від результатів роботи цього об’єднання. «На ці запитання відповіді поки що немає. Ми ще не знаємо результатів роботи Митного союзу, хоча б економічних. Ми подивимося, як працюватиме Митний союз, які даватиме преференції, переваги, вигідні для країни, та в якій саме частині Україна може приєднатися до нього», — передає слова Президента його прес-служба. І лише за умови, що всі пропозиції відповідатимуть національним інтересам України, влада почне думати, як це питання краще вирішити.