Шановні друзі!

Від імені уряду і від себе особисто вітаю працівників та ветеранів підприємств, організацій і установ вугільної промисловості України з професійним святом - Днем шахтаря!

Держава вшановує шахтарів за сумлінну, самовіддану працю і високо цінує їх професійну майстерність, мужність та вірність стахановським традиціям.

Ставши на трудову вахту, присвячену 75-й річниці Стахановського руху, трудові колективи вугільної промисловості досягли нових здобутків. Особливо хочу відзначити гірника шахти "Новодзержинська", що на Донеччині, Сергія Шемука, який 9 серпня ц. р. за зміну видобув 170 тонн вугілля, перевищивши досягнення легендарного Олексія Стаханова на 68 тонн.

Вугільна промисловість завжди була багата на людей, самовідданих шахтарській справі, особливий, важкий характер праці яких викликає глибоку повагу до професії шахтаря. Упевнений, що цей приклад буде підтриманий не тільки шахтарями, а й чисельними патріотами в кожній галузі нашої економіки.

Своєю героїчною працею ви забезпечуєте стабільну роботу електроенергетики, металургійного комплексу та інших галузей економіки. У складних умовах світової фінансово-економічної кризи завдяки Вашому професіоналізму, досвіду і наполегливості було збережено людський і виробничий потенціал галузі.

Сьогодні перед вами стоять складні завдання: забезпечення розвитку і реформування галузі, збільшення обсягів вуглевидобутку та підвищення соціальних стандартів. Переконаний, що багаті шахтарські традиції, досвід, знання та відданість своїй роботі допоможуть Вам успішно виконати поставлені завдання. Із свого боку уряд докладатиме всіх зусиль для відродження вугільної промисловості.

У цей святковий день прийміть слова щирої вдячності за витримку, професіоналізм і наполегливу працю. Бажаю всім трудовим колективам здоров'я, щастя, благополуччя, родинного добробуту і злагоди.

З повагою

Прем'єр-міністр України Микола АЗАРОВ