ВХІДЧИНИ

У Тернопільському економічному університеті відкрилася наукова бібліотека та лінгафонний кабінет

Побувати на новосіллі бібліотеки - подія, як на мене, неординарна. Адже нині більше дбають про відкриття ресторанів, барів. У Тернопільському національному економічному університеті два роки тому взялися за спорудження наукової книгозбірні. На її будівництво спрямували кошти ВНЗ, допомогло й галузеве міністерство. І от генеральний директор товариства "Тернопільбуд" Василь Лило в урочистій обстановці передав ректорові ТНЕУ, професору Сергію Юрію символічний ключ від нової бібліотеки. Це - сучасний заклад з новітнім технічним забезпеченням, умови для праці тут відповідають європейським стандартам. Якщо ж студенти та викладачі, які користуватимуться послугами університетської книгозбірні, захочуть трохи перепочити від читання, то матимуть можливість випити філіжанку кави чи чашку чаю, попоїсти в кафе, яке вже облаштовують у сусідній будівлі.

Утім, як зазначив ректор Сергій Юрій, будівельники ще не скоро заберуть свої вагончики з території університету. Зараз вони зводять дев'ятиповерховий гуртожиток. У планах - спорудження басейну та спортивного корпусу.

Разом із бібліотекою того дня у ТНЕУ вхідчини святкував і лінгафонний кабінет Центру іноземних мов. Нинішнього навчального року в цій установі здобували знання понад 250 хлопців і дівчат. Тепер тут також готуватимуть студентів, викладачів і навіть усіх охочих тернополян до сертифікаційних іспитів. Старанно подбали про те, щоб лінгафонний кабінет був на Тернопіллі найбільш технічно оснащений. Тож встановили сучасну лінгвістичну лабораторію з цифровими технологіями, з під'єднанням інтерактивної дошки. Безперечно, потурбувалися про новітні проектор та аудіосистему, є можливість входити у всесвітню павутину. Кожне робоче місце студента, асистента та викладача обладнане комп'ютерами. Завдяки таким технічним новаціям з'явилася можливість впровадження індивідуально орієнтованого навчання.