СПІВПРАЦЯ

Для впровадження структурних реформ  в енергетиці не завадять досвід та ресурси потужних американських компаній

З метою вдалого забезпечення розробки законодавства в контексті приєднання України до Енергетичного співтовариства, а також необхідності імплементації директив ЄС у сфері функціонування енергетичного ринку міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький провів робочу зустріч з президентом Американської торговельної палати в Україні Хорхе Зукоскі.

Едуард Ставицький наголосив на тому, що серед актуальних завдань у сфері енергетики є впровадження ефективних структурних реформ та модернізація існуючої енергетичної інфраструктури, практична реалізація яких потребуватиме значних інвестиційних ресурсів, нових технологічних рішень та оптимізації структури функціонування енергоринку.

«Українська сторона вітатиме залучення до цього процесу досвіду та ресурсів потужних американських інвесторів», — підкреслив міністр, додавши, що готовий зустрітися з представниками робочої групи Палати з питань ринку газу для обговорення ключових реформ, які б забезпечили створення відкритого та конкурентоспроможного ринку газу в Україні.

Крім того, керівник Міненерговугілля зазначив, що створення в Україні східноєвропейського газового хабу може стати важливим чинником для входження нашої держави в Європейський газовий ринок.

За результатами зустрічі домовлено про створення робочої групи із залученням представників центральних органів виконавчої влади та бізнесу для обговорення нагальних питань та спільного їх вирішення з метою подальшої лібералізації та прозорості газового ринку в Україні, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

***

До речі, свідченням конструктивної співпраці України з Американською торговельною палатою є лист останньої на адресу голови Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайла Бродського, в якому лідери міжнародноорієнтованої ділової спільноти висловили вдячність за сприяння у просуванні обопільно корисних ініціатив.

Бізнес-спільнота відзначила надзвичайну корисність та актуальність наданої інформації стосовно останніх тенденцій розвитку економіки, ходу реалізації Національного плану дій на 2013 рік, а також наданих відповідей щодо питань подальшої дерегуляції, покращення податкового режиму тощо.

Американська торговельна палата також висловила сподівання, що подальша співпраця дасть змогу створити сприятливий інвестиційний клімат в Україні, ефективно просувати український експорт і поліпшити міжнародний імідж нашої держави, передає прес-служба Держпідприємництва.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»