ПЕРЕГОВОРИ

У рамках робочого візиту до Москви Віктор Янукович зустрівся з Володимиром Путіним

Найближчим часом має відбутися засідання українсько-російської Міждержавної комісії. Про це заявив Президент України на зустрічі з Головою Уряду Російської Федерації Володимиром Путіним, яка відбулася у державній резиденції «Ново-Огарьово».

«Я сподіваюся, що найближчим часом ми проведемо засідання Міждержавної комісії. Підготовлений цілий пакет документів, який треба подивитися, підвести риску і приймати рішення щодо їх підписання. Вони створять умови для розвитку економік наших країн», — сказав глава держави.

Віктор Янукович і Володимир Путін домовилися найближчим часом провести засідання Міждержавної комісії.  Фото Михайла МАРКІВА

Віктор Янукович також звернув увагу на важливість активізації секторальної економічної співпраці між Україною та Росією, оскільки в цьому напрямку вже проведено значну роботу. За його словами, це і питання атомної енергетики, підготовки сировинної бази та в цілому енергетичні питання.

Окремо Президент висловив упевненість у необхідності подальшого посилення міжрегіонального співробітництва між державами. «Упевнений: все, що було зроблено у питаннях міжрегіональної співпраці, треба продовжувати і поглиблювати. Прикордонні райони України і Росії вже достатньо об’єднали і для прикордонної торгівлі, і у створенні умов для наших громадян для перетину кордону», — сказав глава держави. Як повідомляє прес-служба Президента, він також привітав Володимира Путіна з обранням на посаду Президента Російської Федерації.

А Голова Уряду Росії, зі свого боку, підкреслив, що радий можливості зустрітися й обговорити двосторонні відносини країн та найближчі перспективи їх розвитку. Він звернув увагу і на позитивну динаміку зростання товарообігу між Україною та Росією. «Ми значно перевищили докризовий рівень торговельного обороту. У нас у 2008 році було 40 мільярдів, наприкінці минулого року — вже 50. Це дуже хороший темп і, звичайно, нам треба його підтримувати», — сказав Володимир Путін.

Окрім цього, він запропонував Президенту України синхронно з Президентом Росії Дмитром Медведєвим підписати закон про ратифікацію угоди про зону вільної торгівлі у рамках СНД.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»