СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЕКТ 

Що робить влада для громади
 

Багато киян, у кого дачі розташовані в напрямку Київ—Житомир, у  вихідні бачать на власні очі, як змінюється траса. Навіть скептики-водії  визнають, що дорога заслуговує високої оцінки. Якби ж тільки так було усюди.

«УК» поцікавився в Урядовому контактному центрі, з якими питаннями звертаються громадяни до Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор). Протягом січня—травня 2012 року опрацьовано 17 звернень на урядову телефонну «гарячу лінію». Найбільше їх надійшло з Львівської та Волинської областей.

Люди порушували питання стосовно очищення доріг від снігу на початку року, ремонту автомобільних доріг регіонального і районного значення (Львів—Радехів—Луцьк, Львів—Ковель, Грушів—Яворів, Зайчівське—Добра Надія), встановлення дорожніх знаків та світлофорів на небезпечних ділянках, погодження на проїзд великовагових та негабаритних транспортних засобів, проведення аерофотозйомних робіт з метою створення карт проблемних ділянок автодоріг для їх обслуговування та пропонували власні послуги з використанням спеціального обладнання.

Ця оновлена дорога веде до Києва. Фото Володимира ЗАЇКИ

Укравтодор повідомляв заявникам, що у цьому році кошти, передбачені Законом «Про Державний бюджет України на 2012 рік» на потреби дорожньої галузі, в основному залучені на об’єкти, задіяні до проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу, будівництво автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжя, мостового переходу через р. Дніпро у Черкаській області та поточний ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування. Громадянам було роз’яснено, що покращення стану покриття інших автомобільних доріг буде розглянуто після проведення в Україні Євро-2012 та збільшення фінансування дорожньої галузі.

Для вирішення актуальних питань у регіонах керівництво Укравтодору давало доручення відповідним обласним службам автомобільних доріг щодо виконання необхідних робіт із покращення на них умов проїзду та безпеки руху. У відповідях заявників інформували, що протягом цього року передбачено виконання комплексу заходів із покращення умов проїзду на  автомобільних дорогах, зокрема на ділянках Яворів—Грушів (Львівська область), Львів—Ковель (Волинська область), Зайчівське—Добра Надія (Миколаївська область).

За минулий тиждень на урядову телефонну «гарячу лінію» звернулося 8 602  громадянина  зі скаргами, заявами та пропозиціями. 

0-800-507-309. Урядова телефонна «гаряча лінія» працює, крім неділі та святкових днів, за таким графіком: понеділокп'ятниця — з 8:00 до 21:00, субота — з 8:00 до 19:00.