ЄВРО-2012

Для уболівальників України та Польщі на час проведення турніру значно спростять візовий режим

Віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков та віце-прем'єр-міністр, міністр економіки Республіки Польща Вальдемар Павляк провели нараду з питань облаштування українсько-польського державного кордону до проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Нарада відбулася в рамках робочого візиту віце-прем'єр-міністрів до Львівської області.

Борис Колесніков зазначив, що в рамках підготовки до Євро-2012 нагальним питанням є спрощення процедури переходів на державному кордоні, облаштування зелених коридорів для вболівальників та туристів.

Віце-прем'єр-міністр України закликав польську сторону використати досвід проведення великих міжнародних футбольних турнірів, під час яких документом для переходу кордону є офіційний квиток на футбольний матч. За словами урядовця, цей досвід має бути перенесений і на час Євро-2012 для того, щоб українські вболівальники мали можливість відвідувати матчі у Польщі.

Крім того, Борис Колесніков заявив, що Україна має намір скасувати різні види інспекцій у межах прикордонного контролю. Йдеться про фіто- та санітарні інспекції, які не виконують поставлених завдань. Віце-прем'єр-міністр також повідомив, що дав доручення міністру внутрішніх справ Анатолію Могильову скасувати пункти ДАІ в межах 50-кілометрової зони для спрощення процедури пересування автомобілістів.

Віце-прем'єри України та Польщі взяли участь у закладанні нової автомобільної дороги Львів - Краковець. У своєму виступі Борис Колесніков підкреслив: "Будівництво дороги Львів - Краковець стане реальним мостом, який з'єднає Україну з Європою". Він додав, що після завершення будівництва ділянки автодороги довжиною 84 км та реконструкції ділянок на дорогах Львів - Рівне та Житомир - Київ столиця України буде приєднана до міжнародного автомобільного маршруту Київ - Львів -Краковець - Краків - Вроцлав - Дрезден - Берлін. Після завершення вищезгаданого будівництва з Києва до центра Європи можна буде дістатися фактично трохи більше ніж за півдоби, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра.

Борис Колесніков також взяв участь в урочистій церемонії вручення першої партії автобусів "ЛАЗ" для обслуговування чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Під час церемонії на території Львівського автобусного заводу керівникам чотирьох приймаючих міст було вручено ключі та документи на нові автобуси, які мають різне кольорове забарвлення: Київ отримав автобуси білого кольору, Донецьк - фіолетового, Харків - зеленого, Львів - синього.