ПЕРЕВІРКА

Прем’єр-міністр Микола Азаров дає останній шанс міністру охорони здоров’я

«Претензії до Олександра Аніщенка є великі. Питання звільнення вирішуватимемо, скажімо так, у найближчі декілька тижнів», — прокоментував глава уряду ситуацію в галузі у ході ознайомлення з розбудовою закладів сімейної медицини та розвитком паркової інфраструктури Києва.

По роботі буде й шана

Щоправда, в даному разі головним є не питання звільнення профільного міністра, а вирішення болючого питання про забезпечення людей ліками. Тож, на переконання Прем’єра, ухвалені нещодавно урядові рішення дадуть змогу буквально найближчими днями розв’язати ці проблеми. «А для Олександра Аніщенка все зараз залежить від нього самого. Якщо він почне працювати, оскільки це й повинен робити міністр, значить, працюватиме. Не почне — значить, шукатимемо іншого міністра», — підкреслив керівник уряду.

Все це було сказано на імпровізованому брифінгу за результатами робочої поїздки столицею. Як і те, що уряд і надалі приділятиме значну увагу розвитку амбулаторій сімейної медицини. «Ми на Харківському масиві відкрили нове приміщення такої амбулаторії, подивилися, як вона працюватиме. Я поговорив із людьми і переконався: слід розвивати таку практику, розвивати такі амбулаторії», — впевнено заявив Микола Азаров.

У ході поїздки Прем’єр-міністр ознайомився з роботою дитячого діагностичного центру, що у Дарницькому районі, заслухав інформацію голови КМДА Олександра Попова про плани реформування первинної медико-санітарної допомоги у столиці та оглянув амбулаторію загальної лікарської практики.

Також Микола Азаров взяв участь в урочистому відкритті нового приміщення амбулаторії сімейної медицини у Дарницькому районі, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.  А у Парку культури та відпочинку «Партизанської Слава» Микола Азаров ознайомився із проектами розвитку паркової інфраструктури столиці.

Хто скучив за мером?

За його словами, відсутність на робочому місці Київського міського голови Леоніда Черновецького жодним чином не впливає на якість роботи столичної влади, оскільки всі проблеми практично щодня обговорюються з чинним глaвою адміністрації.

При цьому він висловив подив, що журналістів хвилює тема відсутності мера на робочому місці: «Якісь проблеми через це в Києві є? Давайте задамося питанням. Є якісь проблеми через те, що Леонід Михайлович зараз перебуває в якійсь відпустці чи ні? У киян є проблеми?» — цитує УНІАН слова Миколи Азарова.

Жартома чи всерйоз він запитав у журналістки, яка цікавилася долею мера, ім’я й номер телефону. Пообіцяв їй зв’язатися з міським головою, переказати тому певну стурбованість і попросити того перетелефонувати їй.  

Газове питання вивчається

Журналісти не могли не поцікавитися у Прем’єра й щодо газових відносин із РФ.  Він відповів, що Україна готує пропозиції російській стороні щодо співпраці у цій сфері. «На превеликий жаль, глава ВАТ «Газпром» Олексій Міллер жодних пропозицій нам не передав. Російська сторона чекає їх від нас», — коротко сказав Микола Азаров.

На сьогоднішній день українська сторона ще не передавала партнерам жодних пропозицій. «І не могло бути передано, тому що питання це перебуває у стадії обговорення і вивчення. Коли закінчиться вивчення, ми розглянемо його і тоді говоритимемо про це напевне», — наголосив глава українського уряду.

Він також повідомив, що в ході зустрічі з міністром енергетики і вугільної промисловості Юрієм Бойком у Москві Олексій Міллер не пропонував Україні співробітничати в енергетичній галузі за білоруським сценарієм.