УРОЧИСТОСТІ

Президент попередив правоохоронців, що формальне ставлення до служби  є неприпустимим

«Робота для «галочки» спотворює саму сутність правоохоронної діяльності. Моя категорична вимога — працюйте для людини і заради людини», — так  Віктор Янукович звернувся до працівників та ветеранів на урочистостях з нагоди Дня міліції, яке відзначатиметься 20 грудня.

За його словами, захищеність громадянина — визначальний критерій оцінки їхньої роботи. Тож у нашій країні не повинні мати місця жодні випадки порушення закону працівниками міліції, бо це руйнує передовсім авторитет держави, підриває довіру до закону. «Кожна людина має почуватися захищеною, відчувати підтримку і бути впевненою, що держава стоїть на захисті її життя та інтересів», — наголосив Президент.

Чи не найважливіше завдання у контексті реалізації реформ — модернізація міліції за найкращими європейськими зразками. І першим кроком у цьому напрямку буде поетапне перетворення Міністерства внутрішніх справ на відомство європейського зразка, що стоїть на сторожі прав, честі, гідності та законних інтересів громадян і держави. Це також посилення профілактичної роботи органів внутрішніх справ, особливо щодо боротьби з дитячою та підлітковою злочинністю.

Під час урочистостей з нагоди Дня міліції. Фото Михайла МАРКІВА

А першочерговим завданням міліції має стати розкриття та розслідування злочинів проти особистості. Додатково потрібно розробити новий підхід до організації роботи досудового слідства, забезпечення реальної процесуальної незалежності слідчих.

Органи внутрішніх справ мають боротися зі злочинами, що спричиняють «вимивання» бюджетних коштів. «Міліція має стати надійним захисником інтересів держави у питаннях боротьби з економічною злочинністю», — наголосив Віктор Янукович.

Окрім цього, правоохоронцям слід вступити в боротьбу з організованою злочинністю, наркобізнесом. «Ставлю перед міліцією завдання і надалі ініціативно та рішуче протидіяти цьому лиху. Пам’ятайте: від вас залежить здоров’я нашого народу», — передає слова Президента його прес-служба.

Звертаючись до керівництва МВС, Віктор Янукович наголосив, що підтримає всі грунтовні ініціативи, спрямовані на оптимізацію структури як самого відомства, так і його територіальних підрозділів, заходи щодо посилення прозорості роботи міліції та мотивації працівників, а також поліпшення співпраці з громадськістю.