Аеропорт "Бориспіль" зустріне ЄВРО-2012 у "всеозброєнні"

Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв і міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко відвідали будівельні майданчики нових терміналів "F" та "D" Міжнародного аеропорту "Бориспіль", що задіяні у підготовці до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату з футболу Євро-2012. 

Нині повністю відновлене повноцінне фінансування будівництва терміналу "F": щоденно на об'єкті працює близько 300 осіб, щоб закінчити всі роботи у максимально швидкі терміни. "Я спеціально приїхав проінспектувати хід робіт, - сказав А. Клюєв. - Думаю, вже на День Незалежності термінал розпочне роботу".

Всередині терміналу повністю змонтовано стійки реєстрації, системи кондиціювання та вентиляції, завершується монтаж необхідного обладнання, систем обробки багажу та фасадні роботи. Проведено тестування системи реєстрації. Тривають роботи з внутрішнього оздоблення аеровокзалу, монтажу інженерно-технічних мереж.

Крім того, будується територія навколо терміналу, зокрема, привокзальна площа, розрахована орієнтовно на 340 паркувальних місць. "Термінал збудований повністю за європейськими стандартами", - підкреслив перший віце-прем'єр.

На будівельному майданчику основного терміналу "D" аеропорту, який планується здати в експлуатацію орієнтовно наприкінці наступного року, в частині пасажирської галереї завершили встановлювати колони та стіни третього поверху. Також бетонуються стіни підвалу та колони першого поверху (виконано 75% робіт), триває встановлення підоснови для будівництва перону.

А. Клюєв запевнив, що уряд докладе максимум зусиль, аби всі будівельні роботи на обох терміналах було завершено вчасно, у визначені УЄФА терміни, щоб головні повітряні ворота країни могли гідно прийняти уболівальників під час проведення чемпіонату. А надалі - сприяли створенню позитивного іміджу України в світі шляхом надання якісних, комфортних та сучасних послуг обслуговування пасажирів.

Крім того, перший віце-прем'єр проінспектував будівництво Дарницького мосту, а також будівельні роботи на Дарницькому вокзалі, повідомляє прес-служба урядовця.