№7 (7405)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Країні потрібна соціальна стабільність

     «У 2023 році маємо ключове завдання: перемогти ворога та звільнити тимчасово окуповані території. Збройні сили щодня плідно працюють над цим. Але ще для цього потрібна максимальна консолідація суспільства та соцстабільність. Досягнути її зможемо зокрема зваженою та ефективною політикою підтримки найбільш вразливих верств населення», — на цьому у промові перед засіданням уряду наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Ми плекаємо своє, рідне

     Національному університеті «Острозька академія» з 25 грудня до 19 січня проходить XVIIІ Всеукраїнський онлайн-фестиваль Різдвяних піснеспівів із міжнародною участю. За словами організаторів, його мета — пошанування Різдва Христового, збереження і розвиток традицій нашого краю, України, інших країн. І звісно, розширення  освітніх та культурних зв’язків, які завжди цінували у найстарішому й водночас одному з наймолодших вищих навчальних закладів Східної Європи.

  • Роман КИРЕЙ,

    На першому місці безпека. А на другому?

     Нині батьків, школярів та вчителів можна порівняти з нейронами мозку. Через критичну ситуацію і завдяки соцмережам злагодженість спілкування школярів з учителями, процес навчання перенеслися на екран домашнього монітора. Але щоб потрапити в різні електронні «класруми», дітям ще треба добряче постаратися. Та іноді не все від них залежить.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ,

    Добре скупитися з комфортом

     Навряд чи знайдеться сумчанин, який би не знав дороги до міського центрального ринку і не робив тут покупок бодай раз на місяць чи навіть тиждень. Адже саме тут чи не найбільший вибір різноманітного краму, продуктів харчування тощо. Тож з ринку проблематично повернутися без покупок, бо на його прилавках є якщо не все, то майже все.

  • У тривозі та вірі душа материнська

     Наталія захоплює з першої зустрічі: вся аж світиться енергією, добротою, оптимізмом. Невисокого зросту, худенька, з молодіжною зачіскою, вона видається значно молодшою за свій вік. Важко повірити, що в неї п’ятеро дорослих синів, троє з яких служать у Збройних силах України, захищають рідну землю від оскаженілого ворога. Розповідати про своїх синів їй не вперше, робить це залюбки з неймовірною теплотою. Так розкривається ще один її дар — материнства. У неї незвичне для нашого вуха російське прізвище Марінкіна і насичена цікавими подіями доля.