№8 (7406)

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Україні потрібно надати найсучаснішу зброю

     Це вже третій подібний документ, укладений між ЄС та Північноатлантичним альянсом. Перші два було підписано у 2016-му і 2018 роках. Проте, за словами Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, нині, в умовах агресії росії проти України, документ про зміцнення стратегічного партнерства між двома блоками важливіший, ніж будь-коли. Серед сфер співпраці, які охоплює спільна декларація, — захист критичної інфраструктури, підвищення стійкості країн-членів до іноземних втручань та дезінформації, боротьба з кіберзагрозами, тероризмом, а також запобігання наслідкам глобального потепління. 

  • Індекс споживчих цін у грудні 2022 року

     За повідомленням Державної служби статистики України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у грудні 2022 року щодо листопада 2022 року становив 100,7%, за 2022 рік у цілому – 126,6%.  За період січень 1998 року – грудень 2022 року – 1989,1%.

  • Начальник Сарненської районної військової адміністрації Олександр Кохан : «У 2023-й ми увійшли з непохитною вірою в перемогу України»

     «З російського полону повернувся житель Сарненщини. 31 грудня в межах чергового обміну полоненими звільнено Олександра Чаповського, жителя села Будки-Сновидовицькі. У полоні захисник провів дев’ять місяців. Удома на нього з нетерпінням чекали дружина, четверо діток, мама, сестри та брат. Дякую всім, причетним до повернення Олександра. Новий рік розпочинаємо з хороших звісток. Вірю, що 2023-й принесе нам ще багато добрих новин. Слава Україні!»

  • Павло КУЩ

    Терористичний сезон

     Важко відразу сказати, чого саме в Бердянську завжди було найбільше. Моря чи сонця? Чи піщаних пляжів? Чи акацій? Чи щедрих апетитних дарів Азова та довколишніх родючих полів і садів, від яких вгиналися прилавки тамтешніх базарів?
    А тим часом, пам’ятаю, в нас, хлопчаків Бердянщини, були свої пріоритети. Під час відвідин нашого райцентру дорогою на пляж обов’язково забігали у сквер імені лейтенанта Шмідта, де на тінистій алеї стоїть пам’ятник морякам-десантникам, які восени 1943 року визволяли місто від нацистських загарбників. А ще обов’язковою була зупинка за якусь сотню кроків від моря біля порту: там застиг на постаменті торпедний катер — один з тих, які брали участь у визволенні Бердянська та всього Приазов’я від окупантів.

  • Василь БЕДЗІР

    Громада зігріла «Домашнім теплом»

     На Хустщині на Закарпатті в одній з найбільших громад Горінчівській створили центр соціальної підтримки із промовистою назвою «Домашнє тепло». Як вдалося колективу розв’язати десятки проблем, що здавалися нездоланними, які має плани на майбутнє, розповідає кореспондент «Урядового кур’єру». Про те, що в Нижньому Бистрому буде створено центр соціальної підтримки дітей та сімей, не йшлося, аж доки ситуація змусила зайнятися цим питанням. 2020 року, коли було створено Горінчівську територіальну громаду, законодавство про освіту зобов’язало закрити школу-інтернат, яка діяла в цьому селі.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Відреставрувати неможливо зруйнувати

     З-поміж кількох історичних будівель у центрі Полтави дві помітно вирізняються тим, що потребують капітального ремонту. На щастя, одну з них — будинок Полтавського дворянського зібрання, який майже повністю згорів у грудні 2020 року, до нього готують. Об’єкт обгородили, завезли будматеріали. Працівники компанії-підрядника «Добробуд-інвест» виконують покрівельні роботи. Представник підрядника розповів, що згодом металопрофіль замінять міцнішим і надійнішим матеріалом. У майбутньому покрівля має бути фальцевою, як і в інших історичних будинках ансамблю Круглої площі.  

  • Кадрові питання

     Президент України
    призначив