№13 (7411)

  • Чорний ранок

     «18 січня о 08:20 у м. Бровари Київської області внаслідок падіння вертольота ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) сталося пошкодження будівлі ДНЗ з подальшим загоранням, скла у чотирнадцятиповерховому житловому будинку та трьох легкових автомобілів. О 09:06 пожежу в будівлі локалізовано на площі 500 м кв, а о 09:28 ліквідовано». За цими сухими словами офіційної інформації Державної служби з надзвичайних ситуацій криється невимовний біль і скорбота за жертвами авіакатастрофи.

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Ми розширюємо коло союзників

     Підтримка у світі української дипломатичної ініціативи «Формула миру» дуже відчувається. Цю заяву Президент Володимир Зеленський зробив за підсумками виступу першої леді Олени Зеленської у Давосі на полях Всесвітнього економічного форуму. Там вона представила всі елементи цієї формули, зокрема принциповий пункт про справедливість, що передбачає повну відповідальність російських терористів за все скоєне.

  • Волонтерка, директорка благодійного фонду «Логістичний центр допомоги бійцям АТО/ООС» Христина Феціца: «Іншого в житті, крім турботи про захисників, у мене немає»

     Державної відзнаки «Золоте серце» за вагомий особистий внесок у надання волонтерської допомоги та розвиток волонтерського руху удостоїлася директорка доброчинної організації «Благодійний фонд «Логістичний центр допомоги бійцям АТО/ООС» із Тернополя Христина ФЕЦІЦА. Днями її ім’я з’явилося й серед лауреатів конкурсу «Людина року Тернопільщини».

  • Олег ГРОМОВ

    Чи підбадьорить прийдешня весна квадратні метри

     Тенденції на ринку житлової нерухомості, які торік о цій порі вселяли надію, за тиждень до весни-2022 перекреслила повномасштабна війна. Як наслідок у багатьох сегментах він просів від 75 до 90%. Та життя все одно бере своє. «Урядовий кур’єр» аналізує нинішній стан ринку житлової нерухомості і з допомогою експертів намагається спрогнозувати, яким він буде цього року.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Верес росте на камінні

     Віктор Терен належить до письменників — представників старшого покоління, які дебютували в літературі ще в 1960-ті. За цей час він видав поетичні та прозові книжки, які гідно оцінили читачі, професійні критики, удостоєні різних літературних премій, зокрема імені Лесі Українки.
    Останніми роками письменник працює як прозаїк. 2020 року столичне видавництво «Дніпро» випустило чималий том «Рівняння Бога і тріснуті окуляри», у який ввійшли роман «Ворожіння на ягнятку», повісті, новели і оповідання, а нещодавно — книжку «Верес росте на камінні» із майже двох десятків оповідань і новел.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Любов, що нівелює похибку

     Частенько зустрічаю в Рівному сімейство Голубєвих: тато, мама і трійко усміхнених дівчаток. Тато Віталій Голубєв — засновник Всеукраїнського конкурсу «Я — журналіст!», медіатренер, секретар Національної спілки журналістів України. Мама Юлія Новак-Голубєва за освітою філософ та релігієзнавець. Двійнятам Віталіні та Олександрі по п’ять із половиною, Іванці чотири роки.